Digitální stanice DAB Plus TOP 40 s očekáváným vylepšením slideshow pro barevné displeje

24. leden 2020

Nová služba bude k dispozici jak v multiplexu operátora RTI cz, který stanici provozuje, tak i u společnosti Teleko digital. Před pár dny se novinky dostali i posluchači Rádia Beat.

Západočeská společnost RTI cz přichází s očekávaným vylepšením slideshow, tedy obrazového servisu pro DAB+ přijímače s barevnými displeji. Ten bude nabízet jak ve svém multiplexu, který operuje zejména v západních Čechách a v Praze, tak i sítí společnosti Teleko digital. Jedná se konkrétně o zobrazování právě hraných skladeb ve formě náhledu daného singlu. V případě jeho absence je nasazena univerzální fotky. Obrázek je doplněný Dynamic Label, tedy lištou s textovými informacemi. 

Rozhlasová stanice DAB Plus TOP 40 je možné označit rozhlasovým žargonem za samohrajku. V praxi to tedy znamená, že jde o hudební stream, který je odbavován počítačem, prokládán znělkami a prakticky neobsahuje mluvené slovo, respektive vstupy moderátorů. Stanice hraje aktuální hity i písničky posledních let. Rádio DAB Plus TOP 40 je k dispozici jak v rozhlasové sítí společnosti RTI cz, tak i u operátora Teleko digital. Ten má své vysílače například na severu Čech nebo Moravě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související