CET 21 končí, licence televize Nova přecházejí na jinou společnost

23. únor 2017

Nova v současné době provozuje v Česku pět neplacených a dva prémiové kanály, na Slovensku je divákům k dispozici její placená „international verze“.

Mediální skupina Nova se rozloučí se značkou CET 21 a začne používat označení TV Nova jako držitele licencí svých televizních kanálů. Mluvčí Novy Jana Ondrejechová už dříve uvedla, že cílem této změny je sjednotit klíčové značky pod označení Nova. Změnu obchodní firmy nyní schválila na svém posledním zasedání i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo tento týden v úterý.

Změna obchodní firmy z CET 21 na TV Nova dopadne nejen na stejnojmennou televizní stanici, ale také kanály Nova Cinema, Nova Action (dříve Fanda), Nova Gold (dříve Telka), Nova 2 (dříve Smíchov), Nova International (televize je určena výhradně pro slovenský trh), Nova Sport 1 a Nova Sport 2 vysílané v řadě běžných distribučních kanálů a zároveň i stream Voyo dostupný v nabídce portálu Voyo.cz. Nova provozuje všechny své programy ve standardním i vysokém rozlišení, HD kvalitu ale nabízí výhradně jako bonus v placených službách.

autor: lukpo
Spustit audio