China National Radio testuje digitální rozhlas v pásmu krátkých vln

2. únor 2018

Stanice je čínským národním vysílatelem, a to s tradicí od roku 1949. Dříve byla stanice známá pod označením Yan'an Xinhua Broadcasting.

Rozhlasová stanice China National Radio začala v uplynulých dnech testovat digitální rozhlas DRM v pásmu krátkých vln. Jedná se o kmitočty 11695 kHz, 15580 kHz a 17800 kHz. Vyplývá to z aktualizovaného přehledu zveřejněného na stránkách hfcc.org/drm. Na zkušební vysílání upozornil přímo oficiální portál drm.org s tím, že program je šířen v čínštině. Nejsilnější je transmise na první zmiňované frekvenci (150 kW). Vysílá se jednotně od 02.00 do 11.00 hodin.

China National Radio je, jak již z jeho názvu vyplývá, čínským národním vysílatelem, a to s tradicí od roku 1949. Dříve byla stanice známá pod označením Yan'an Xinhua Broadcasting. Sídlo vysílatele je v hlavním městě Pekingu. Oficiální webové stránky China National Radio jsou k dispozici na adrese: http://www.cnr.cn/. Nutné je použití překladače, portál je kompletně v čínštině. Nejsilnější vysílač CNR je umístěn daleko od Pekingu – až na severovýchodě země v regionu Qiqihar. O zachycení vysílání se je možné pokusit i z další lokality, a to Dongfang (30 kW). V daném regionu se vysílá právě na frekvencích 15580 kHz a 17800 kHz.

autor: lukpo
Spustit audio