Chorvatská veřejnoprávní televize zpřístupnila vysílání na Smart TV i v Česku

23. prosinec 2016

„HRTi je služba, kterou se chceme přiblížit mladým lidem a reagovat na jejich zájmy a zvyky,“ uvedli zástupci tamního veřejnoprávního média.

Necelý rok po spuštění služby „HRTi“ vstoupila chorvatská veřejnoprávní televize s touto službou i na platformu Smart TV, konkrétně do televizorů Samsung a LG. Přítomnost nové aplikace si redakce webu Digitální rádio ověřila u druhé zmiňované značky. Na Smart TV je nyní možné sledovat zcela bezplatně jak televizní, tak i rozhlasové služby HRT. Nutností je pouze registrace. Chorvatská HRT si tak dělá průzkum toho, jak je služba v jednotlivých zemích populární.

Služba HRTi je dále dostupná on-line na adrese https://hrti.hrt.hr/, případně i jako aplikace v mobilních telefonech a tabletech. „HRTi je služba, kterou se chceme přiblížit mladým lidem a reagovat na jejich zájmy a zvyky, tedy nabídnout jim obsah kdy chtějí a na kterémkoliv zařízení. Od této chvíle jsme k dispozici v každém okamžiku všem našim divákům, kteří budou o krok kupředu v rámci našeho multimediálního obsahu,“ uvedl Igor Duić, šéfredaktor nových médií chorvatské veřejnoprávní televize. Vlastní aplikaci pro Smart TV připravovala v minulosti Česká televize. Nakonec ale její finální verze spuštěna nebyla, místo toho se postupně v tuzemských domácnostech zabydlelo hybridní vysílání HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio