Chystá Jaromír Soukup zpravodajskou televizi? Barrandov News mají zelenou

7. červen 2018

Stanice by měla zajištěnou celoplošnou distribuci v pozemním vysílání díky DVB-T2, České Radiokomunikace pro ni mají vyhrazenou pozici ještě i v DVB-T.

Společnost Barrandov Muzika, kterou vlastní podnikatel a mediální magnát Jaromír Soukup, získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) souhlas se změnou názvu stanice Barrandov Family na Barrandov News. Nejde přitom o první snahu tento program přeformátovat. Barrandov Family figurovala dříve pod označením Barrandov Muzika. Ochrannou známku Barrandov News má společnost Barrandov Televizní Studio registrovanou od 5. dubna letošního roku.

Barrandov Family v současné době vysílá prostřednictvím Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací a také v přechodovém DVB-T2 multiplexu téhož operátora, který mu zajišťuje prakticky celoplošné pokrytí. V mediální branži se již v minulosti několikrát objevily spekulace o tom, že by na Barrandově mohla vzniknout nová zpravodajská televize, aktuálně ale o ní nemají informace ani samotní zaměstnanci, které náš portál oslovil.

Mluvčí TV Barrandov Marie Opálková odpověděla ohledně případné přípravy zpravodajského kanálu neurčitě: „Televizní Skupina Barrandov, která na trhu patří mezi stálice televizních stanic, se neustále dynamicky rozvíjí a hledá mezery na trhu. Konceptů, co se týká budoucí podoby jednotlivých stanic, máme připravených více a tady tento je jeden z možných. Blíže to nechceme komentovat.“

Spustit audio

Související