Chystáte se na technologický veletrh IFA? Nezapomeňte na digitální rádio DAB+

24. srpen 2018

Na veletrhu bude kromě veřejnoprávního rozhlasu ARD nebo Deutschlandradia prezentovat své portfolio i německý TechniSat, který dlouhodobě spolupracuje na Dnech s digitálním rádiem.

Přesně za týden, v pátek 31. srpna, bude v Berlíně zahájen technologický veletrh IFA. Kromě novinek prezentovaných v oblasti televizorů, domácího kina a spotřební elektroniky vůbec, je tato akce skvělou příležitostí pro získání informací o aktuální situaci na poli digitálního rozhlasu DAB+ u našich západních sousedů. Nejinak tomu bude i v letošním roce. Veletrh IFA bude stejně jako v letošním roce doprovázet Týden s digitálním rádiem, který začne již 27. srpna.

Do propagační akce se zapojuje čím dál tím více vysílatelů, a to spolu s tím, jak roste v DAB+ počet dostupných stanic. Tradičními oporami digitálního rozhlasu jsou pochopitelně veřejnoprávní rádio ARD nebo Deutschlandradio. Zainteresované subjekty chystají crossmediální propagaci, tzn., že ji bude možné zaznamenat jak v rozhlasu, tak v televizi, případně on-line nebo printových titulech. Motto kampaně je jasné: „Společně pro DAB+.“

Na veletrhu IFA 2018 bude digitálnímu rozhlasu vyhrazen velký prostor, nejočekávanější novinky, takzvané highlighty, je možné najít na speciální stránce akce, a to na adrese: https://www.dabplus-radios.de/ifa-2018/. Kromě ARD a Deutschlandradia se akce zúčastní například i společnost TechniSat, která dlouhodobě s operátorem RTI cz spolupracuje na Dnech s digitálním rádiem pořádaných v Českém rozhlasu, dále například firmy jako Hama, JBL, Blaupunkt, Yamaha, Robertsradio a řada dalších.

autor: lukpo
Spustit audio

Související