Čínská státní televize spustila vysílání v Ultra HD rozlišení, svůj olympijský program bude šířit i přes satelit

4. listopad 2021

Čínská státní televize spustila svůj nový okruh CCTV16, který je označovaný jako Olympijský kanál. China Media Group se na tomto projektu podílí spolu s Mezinárodním olympijským výborem. Stanice bude k dispozici i na satelitu ve formátu Ultra HD, tedy 4K rozlišení.

Program bude k dispozici v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Kromě satelitní distribuce bude šířen také přes internet nebo mobilní zařízení. Stanice má diváky připravit na nadcházející olympijské hry, které se budou konat právě v Číně. China Media Group a CCTV byly označeny jako neocenitelní vysílací partneři. Diváci budou moci na neplaceném kanálu sledovat program ve čtyřikrát vyšším rozlišení než je formát Full HD.

Čínská státní televize CGTN uvedla, že stanice CCTV16 je prvním sportovním kanálem na světě, který je k dispozici ve formátu 4K jak v klasické distribuci, tak i na dalších digitálních platformách. Co se týká obsahu vysílání, stanice má nabídnout původní filmy, živé přenosy a celkově desítky tisíc menších i větších formátů. Zimní olympijské hry Peking 2022 se budou konat od 4. do 20. února a v Česku je uvidí v UHD rozlišení diváci kanálu Eurosport 4K.

Ukázky z vysílání stanice je možné najít na tomto YouTube kanálu.

autor: lukpo

Související