Co je s vietnamskými programy v O2TV? Operátor o problému ví a hledá řešení

7. březen 2019

Před několika týdny byla přerušena distribuce vietnamských stanic a nahradila je pouze grafická informace o výpadku signálu. Distribuci programů řeší firma přes IP protokol.

Zákazníci O2TV, největší IPTV platformy na trhu, jsou již několik týdnů bez signálu vietnamských programů, jmenovitě stanic VTV1, VTV3 a NetViet. Místo vysílání zmíněných programů je zde pouze grafická sdělení, že kanál není dostupný na straně distributora, a to v češtině, angličtině i vietnamštině. Společnost O2 Czech Republic o výpadku kanálů pro vietnamskou menšinu ví a v současné době hledá řešení, aby se tento problém neopakoval.

„Někteří zákazníci O2 TV mohli zaznamenat problémy s kvalitou signálu vietnamských kanálů. Nyní intenzivně spolupracujeme s dodavatelem na novém způsobu přebírání signálu z Vietnamu tak, aby zákazníci mohli své oblíbené pořady sledovat bez jakýchkoliv potíží,“ uvedla pro portál Digitální rádio Jitka Pajurková z tiskového oddělení operátora. Distribuci zmíněných programů neřeší společnost přebíráním signálu ze satelitu, ale přes IP protokol.

Ani jedna ze zmíněných stanic z některé z družic nad Evropou vůbec nevysílá. Ke konci března loňského roku naopak byla přerušena na satelitu Hotbird, pozice 13 stupňů východně, distribuce kanálu VTV4. Z družice tak už v tuto chvíli pro vietnamskou menšinu v Evropě funguje pouze kanál NetViet. Všechny vietnamské stanice jsou v O2TV k dispozici ve standardním rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související