„Covidová éra“ pomohla zpravodajským médiím včetně Radiožurnálu, říká ředitel Medianu Přemysl Čech

11. únor 2022

Všechna zpravodajská média, ať už šlo o internetová, televizní nebo rozhlasová zaznamenala v době koronavirové narůstají publikum. Výjimkou nebyl v tomto směru ani Český rozhlas se stanicí Radiožurnál. V rozhovoru pro pořad Hovory to uvedl na ČRo Plus zakladatel, majitel a ředitel výzkumné agentury Median Přemysl Čech.

„V době, kdy vypukla pandemie, tak všechna zpravodajská média včetně Radiožurnálu šla v podstatě nahoru. Po třech čtyřech měsících jsme opět naměřili pokles, byť úroveň byla větší a některé stanice, jako je například Radiožurnál, více méně od té doby dominují,“ uvedl v rozhovoru mimo jiné Čech. Dále se věnuje například otázkám budoucnosti některých mediatypů, jako jsou například tištěné deník nebo časopisy.

„Osobně si myslím, že co jednou vzniklo, to nikdy nezanikne. (...) Máme více platforem, kterými se informace šíří. Veškerá média jdou dnes do internetu, což bude vývoj ovlivňovat, ale na druhou stranu je více kanálů. Vezměte si, kolik má dnes kanálů Nova nebo Prima. Pro subjekty, které toto provozují, je to čím dál tím více náročnější, ale posluchače a diváka je třeba udržet,“ uvedl v rozhovoru pro ČRo Plus Přemysl Čech.

Rozhovor si poslechněte na webu Českého rozhlasu Plus.

autor: lukpo
Spustit audio

Související