ČTÚ připravuje licenční řízení pro celoplošné DAB+ sítě, vypnutí analogového rádia zatím nehrozí

12. listopad 2019

Původní plán regulátora byl připravit licenční řízení pro udělení celoplošných digitálních rozhlasových sítí letos v létě, to se však nepodařilo. Nově by se to mohlo povést do konce příštího roku

Marek Ebert, ředitel sekce regulace Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), ujistil, že v nejbližších letech nehrozí ukončení analogového rozhlasového vysílání. Ebert to uvedl na konferenci Innovation Day 2019, kterou dnes pořádají v Praze České Radiokomunikace. „Neuvažujeme o tom, že by hrozilo ukončení analogové vysílání. Komerční stanice mohou tedy bez problémů nadále pokračovat,“ konstatoval zástupce ČTÚ.

V současné době se podle ředitele regulace ČTÚ připravuje licenční řízení pro celoplošné digitální rozhlasové sítě ve standardu DAB+. „Mělo to být původně už v létě, ale situace se zkomplikovala,“ konstatoval Marek Ebert. Portál Digitální rádio předpokládá, že by se tak mělo stát příští rok. Zainteresované strany se podle jeho slov musí sejít, aby si jejich zástupci řekli, za jakých podmínek budou tato výběrová řízení pokračovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související