Čtyři miliony eur na rozvoj digitálního vysílání a rozhlasu v Jižním Tyrolsku

26. duben 2017

Výstavba tří nových vysílacích lokalit si vyžádá investice ve výši jednoho milionu eur. Na zlepšení pokrytí digitálním rádiem počítá RAS v letošním roce s investicí celkově 1.4 milionu euro.

Celkem 4.1 milionu euro půjde v letošním roce v Jižním Tyrolsku na rozvoj digitálního vysílání, mj. DAB+. Jde o částku, kterou schválila uskupení vysílatelů RAS vláda. 2.5 milionu eur půjde na investice do multiplexů, dalších 1.6 milionů euro na provozní náklady. Finance na tyto účely má vláda vyhrazeny ze speciálního revolvingového fondu. Investiční plán RAS počítá díky této částce s výstavbou nových vysílačů St. Martin/Gsies, Girlan a Kampill.

Výstavba tří nových vysílacích lokalit si vyžádá investice ve výši jednoho milionu eur. Na zlepšení pokrytí digitálním rádiem počítá RAS v letošním roce s investicí celkově 1.4 milionu euro. Zlepšovat se má ale také pokrytí DVB-T signálem a testovány a do nového standardu DVB-T2 mají být převedeny hlavní vysílací lokality. Šíření programů s vysokým rozlišením v dalších oblastech si vyžádá částku okolo 450 tisíc eur. Před několika měsíci bylo vysílání v Jižním Tyrolsku překlopeno ze standardu DAB do DAB+. To umožňuje v tomto regionu nabízet i nové služby. Penetrace pokrytí signálem dosáhla 99 %.

autor: lukpo
Spustit audio