DAB+ multiplex Nuernberg s novým vysílačem Dillberg, zlepší příjem do Čech

5. listopad 2018

Součástí digitální sítě jsou například stanice Energy Nuernberg, Hitradio N1, Charivari, Star FM a další. Vysílá se i slideshow, tedy doplňkové obrazové informace.

V uplynulých dnech byl uveden do provozu nový DAB+ vysílač Dillberg pro rozhlasový multiplex Nuernberg. Stejně jako stanoviště Norimberk funguje na kanálu 10C a šíří mimo jiné stanice Energy Nuernberg, Hitradio N1, Charivari, Star FM a další. Nový vysílač se podařilo zachytit v téměř místní kvalitě během akce Československého DX klubu, která se konala o uplynulém víkendu na šumavské Filipově Huti. Dekódování vysílače probíhalo pomocí softwaru QIRX.

Dillberg by neměl být jediným vysílačem, který plánuje provozovatel multiplexu spustit. Do provozu by ještě měl být podle webu ukwtv.de uveden Büttelberg. Nabídka digitálních stanic v Bavorsku je velmi bohatá. Postaraly se o ni jak celozemská síť Bayern, tak regionální multiplexy Oberbayern/Schwaben, Niederbayern, Oberfranken nebo Oberpfalz. Tuto nabídku navíc doplňují lokální vysílače Augsburg, Mnichov, Ingolstadt nebo právě Norimberk. K dispozici jsou zde vysoké desítky stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související