„Pirátské vysílání“ v Bavorsku je minulosti. Norinberk se dočkal stanice Mein Lieblingsradio

31. říjen 2018

Stanice bude určená zejména pro mladé publikum, kterému bude hrát hity vzniklé po roce 2000. Okruh je k dispozici v multiplexu Nuernberg.

Digitální rozhlasový éter v Bavorsku se dočkal v uplynulých týdnech další změny. Vysílání ukončila rozhlasová stanice Pirate Gong! a došlo k její proměně na nový okruh Mein Lieblingsradio. Program je součástí digitálního multiplexu Nuernberg, který funguje na kanálu 10C. Stanici byl vyhrazen datový tok 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Signál je šířen z DAB+ vysílače Schweinau výkonem 5 kW, ještě letos ho má doplnit Dillberg.

Co se týká zaměření stanice, slyšet jsou hity od roku 2000 do současnosti, a to jak z domácí, tedy německé hudební scény, tak i ze zahraničí. Kromě běžných informací nemá ve vysílání chybět ani hlavní zpravodajství, které bude půlhodinovou relací věnovanou dění ve světě, v Německu i regionu Norinberk. O aktuálním dění se mají dozvídat v průběhu celého dne. Vzhledem k hudebnímu zaměření není překvapením, že stanice má cílit na mladé publikum.

autor: lukpo
Spustit audio

Související