DAB multiplex v Portsmouthu rozšířen o stanici Cheesy FM

26. září 2016

Digitální síť je regionálního charakteru. Vysílá sice ze dvou vysílačů, ale oba mají výkon pouze v řádu několika desetin kilowattu.

Nabídka digitálního rozhlasového multiplexu v britském městě Portsmouth se rozšířila o stanici Cheesy FM. Na skutečnost upozornil web Wohnort, který monitoruje změny v těchto digitálních sítích zejména po celé Evropě. Cheesy FM byl vyhrazen datový tok 32 kbps, což není ani v normě DAB+ dvakrát optimální. Na zvukové kvalitě stanice bude komprese výrazně znát. Rádio je k dispozici i pro on-line poslech na webu cheesy-fm.com.

DAB multiplex pro Portsmouth je regionálního charakteru. Vysílá sice ze dvou vysílačů, ale oba mají výkon pouze v řádu několika desetin kilowattu. Signál je konkrétně šířen z lokalit Portsmouth/Fort Widley a Portsmouth/Highbury College ve vertikální polarizaci. Multiplex je v provozu od srpna loňského roku a licenci má udělenou do května 2018. Web Digitální rádio se této terestrické síti již několikrát věnoval v souvislosti s jinými programy. Součástí tohoto multiplexu jsou například programy BFBS Portsmouth, Chris Country, Gaydio, Jack a Jack 2 nebo Mango Vibe+.

autor: lukpo
Spustit audio