DAB+ přijímač pro starší posluchače? Přichází Albrecht DR 860 Senior

7. leden 2020

Senioři ocení rukojeť z leštěného hliníku a zejména velké otočné tlačítko a viditelný červený knoflík pro standby režim. I když je přijímač určen starším posluchačům, nechybí mu ani barevný 2,4‘‘ displej, kde se může zobrazovat slideshow.

Na trh se dostává digitální rozhlasový přijímač určený speciálně pro potřeby starších posluchačů. Německá společnost Alan Electronics přichází s produktovou novinkou Albrecht DR 860 Senior. Digitální rozhlasový přijímač je zasazen do dřevěného krytu a sází především na snadné a intuitivní ovládání. Přijímač disponuje režimem, který umožní, že po nastavení přijímače si ho není možné rozladit, vymazat nechtěně předvolené stanice apod. Nadále zůstává funkční například tlačítko zapnout/vypnout.

Senioři ocení rukojeť z leštěného hliníku a zejména velké otočné tlačítko a viditelný červený knoflík pro standby režim. I když je přijímač určen starším posluchačům, nechybí mu ani barevný 2,4‘‘ displej, kde se může zobrazovat slideshow, tedy doplňkové obrazové informace – právě hrané skladby ve formě grafického náhledu singlu, interpretu nebo textové zpravodajství. Právě to je zobrazeno velkými čitelnými písmeny a opět přizpůsobeno seniorům. Přijímač díky svému designu funguje v místnosti také jako dekorativní prvek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související