DAB+ vysílač Bad Marienberg spustí veřejnoprávní rozhlas SWR příští týden

13. duben 2017

Stanoviště bude zařazeno do digitální rozhlasové sítě DAB+ multiplexu na kanálu 11A. Výkon stanoviště je stanoven na 7 kW s vertikální polarizací.

Nový digitální rozhlasový vysílač ve standardu DAB+ Bad Marienberg se zařadí do sítě německého veřejnoprávního média SWR již v příštím týdnu. Spolková země Porýní-Falc se signálu daného multiplexu dočká již ve čtvrtek 20. dubna. Skutečnost potvrdil webu Infosat.de přímo veřejnoprávní vysílatel. Kromě Porýní-Falce má DAB+ vysílač pokrýt také oblast Westerwaldkreis, kterou lze najít přibližně mezi Frankfurtem a Kolínem nad Rýnem.

Vysílač Bad Marienberg bude zařazen do digitální rozhlasové sítě DAB+ multiplexu na kanálu 11A. Výkon stanoviště bude stanoven na 7 kW s vertikální polarizací. Součástí nabídky budou stanice SWR 1 Porýní-Falc, SWR 2, SWR 3, SWR 4 (odpovídající regionální verze), Das Ding a SWR Aktuell. Hlavní okruhy SWR jsou šířeny s vyšším datovým tokem 112 kbps (stejně jako Das Ding), zbytek pak se standardními 96 kbps. Nejnižší bitrate, avšak pro stanici mluveného slova stále vysoký, má SWR Aktuell – 72 kbps. Součástí nabídky je i privátní program bigFM, který by měl v následujících měsících tuto síť opustit.

autor: lukpo
Spustit audio