Dabman i400 nabízí internetové rádio i připojení externí antény pro DAB+

1. únor 2017

Rádio má podporu Bluetooth, tedy bezdrátové komunikace, kterou lze realizovat například ve spolupráci s mobilním telefonem, případně tabletem.

Německá společnost Telestar-Digital, jejíž elektronika se prodává i na našem trhu, uvádí novinkový přijímač Imperial Dabman i400. Jedná se o zařízení, které v sobě kombinuje možnost poslechu rádií prostřednictvím DAB/DAB+, VKV i z internetu. Přijímač má navíc na zadním panelu konektor, který umožňuje připojení externí antény pro III. pásmo. Posluchač si tak může vylepšit příjem DAB v problematických oblastech, případně zachytit i vzdálenější vysílače.

Rádio má taktéž podporu Bluetooth, tedy bezdrátové komunikace, kterou lze realizovat například ve spolupráci s mobilním telefonem, případně tabletem. Podporováno je také rozhraní UPnP. Díky němu si je možné přehrávat audio soubory jak z mobilního telefonu, tak domácího úložiště. Imperial Dabman i400 má podporu wifi, ale lze ho připojit k internetu také pomocí ethernetového kabelu. Přijímač podporuje i funkci multiroom, díky které je možné poslech hudby realizovat ve více místnostech obývaného prostoru (komunikace je realizována přes wifi). Novinka podporuje ovládání mobilními zařízení s Androidem a iOS.

autor: lukpo
Spustit audio