Další testy Ultra HD na satelitu. Vyzkoušejte si, jak váš přijímač zvládá formát HDR

12. květen 2017

Cílem tohoto vysílání je opět demonstrovat možnosti aktuálně nejvyššího rozlišení obrazu 4K s datovým tokem okolo 22 Mbps.

Francouzská společnost Technicolor, která je celosvětovým technologickým lídrem v oblasti zábavy a médií, spustila včera na satelitu Astra 1M, pozice 19.2 stupně východně, nekódované testy ve formátu Ultra HD, které vystřídaly promo smyčku NRJ Pole TV určenou pro distribuci DVB-T2/HEVC v Paříži.

Programová pozice je nově označená jako „Technicolor HDR Test“, což ukazuje na testy nejen formátu UHD, ale také high dynamic range (HDR) – vysoký dynamický rozsah.

Promo smyčka, která trvá přibližně půl druhé minuty, nabízí aktéra - muže - v různých situacích, který sleduje projekční plochu v Ultra HD rozlišení – sport, zábava, emoce. Cílem tohoto vysílání je opět demonstrovat možnosti aktuálně nejvyššího rozlišení obrazu 4K. Divák s odpovídajícím přijímačem ocení vysokou kvalitu video i audio složky. Obraz je vysílán s datovým tokem okolo 22 Mbps a rozlišením 3840x2160 bodů (kódování H.265/HEVC) při frekvenci 60 fps (obrázků za sekundu). Zvuková stopa je k dispozici ve formátu AAC-LC. Kompletní technické parametry ocení zdatnější čtenáři v tabulce níže.

Parametry příjmu: Astra 1M (19.2 stupně východně), 10714/H, SR 23500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, ID Technicolor HDR Test, kódování žádné (FTA)

Technicolor HDR test
autor: lukpo
Spustit audio