Další výrobce integroval hlasového asistenta Alexa do svého DAB+ přijímače

19. říjen 2018

Produktová novinka britské firmy nabídne například také podporu Spotify Connect, připojení k internetu přes WiFi nebo dvojitý alarm.

Hlasový asistent Alexa od americké společnosti Amazon se do budoucna stane běžnou součástí digitálních rozhlasových přijímačů pro příjem technologie DAB+. Novinka byla nedávno představena na technologickém veletrhu IBC, v jednom ze svých produktů už ji má v tuto chvíli integrovaný německý výrobce TechniSat. Nyní s podporou Alexy přichází také britská společnost Majority Newton, a to konkrétně u modelu s prostým názvem Majority Newton Alexa-Enabled Bluetooth DAB FM Radio.

Připojení k internetu je zajištěno pomocí WiFi, klasické ethernetové rozraní pro kabelovou síť tento přijímač nemá. Kromě poslechu digitálního rádia ve III. pásmu je podporován také analogový rozhlas VKV. Do paměti si lze uložit také několik oblíbených stanic, konkrétně 10 pro DAB+ a 10 v pásmu FM, mezi nimiž je pak možné jednoduše přepínat pomocí tlačítek. Z dalších služeb je možné jmenovat například podporu Spotify Connect, dvojitý alarm nebo režim spánku. Přijímač se prodává ve Velké Británii za 60 liber.

autor: lukpo
Spustit audio

Související