Das Neue Radio Seefunk dokryje problematické oblasti dočasně díky DAB+

2. květen 2022

Německá rozhlasová stanice Das Neue Radio Seefunk, která je primárně určena pro posluchače v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko, bude kvůli problematickému pokrytí v některých oblastech dostupná i v DAB+ ze sousedního Bavorska. Mediální regulátor ji přidělil volnou kapacitu v multiplexu Allgäu-Donau-Iller.

Čtěte také

Licence pro rozhlasovou stanici Das Neue Radio Seefunk je časově omezena, a to konkrétně do konce března příštího roku. Důvodem k tomuto kroku je, jak uvedl mediální regulátor BLM, problematické pokrytí v regionech Ravensburg a Bodenseekreis.

„Protože tyto deficity bylo možné kompenzovat dočasným vysíláním programu prostřednictvím bavorské DAB sítě Allgäu-Donau-Iller, mediální rada BLM souhlasila s přidělením volných kapacit na omezenou dobu,“ uvedl regulátor v tiskové zprávě.

V Bádensku-Württembersku kombinuje rozhlasová stanice Das Neue Radio Seefunk jak prostřednictvím analogového vysílání FM tak i digitálně v DAB+. Signál je primárně určen pro oblasti Lörrach, Waldshut-Tiengen, Konstanz, Sigmaringen, Friedrichshafen a Ravensburg. DAB+ multiplex Allgäu-Donau-Iller (dříve Allgäu) na kanálu 8B je dálkově zachytitelný i na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související