Den D pro Sasko: Zemskou DAB+ síť následují 3. dubna tři regionální multiplexy

31. březen 2023

Digitální revoluce v saském rozhlasovém éteru je v plném proudu. Týden po startu zemské sítě Sachsen K12A odstartují v pondělí 3. dubna u našich západních sousedů tři nové regionální sítě, a to konkrétně v oblastech Chemnitz 8A, Drážďany 7A a Lipsko 10A. V polovině května je pak plánováno v Drážďanech ještě spuštění místní sítě na kanálu 8C.

Čtěte také

Díky novým multiplexům společnosti Divicon Media bude možné v sousedním Sasku přijímat nově více než 30 dalších stanic. Programová nabídka zahrnuje některé z nejznámějších a nejúspěšnějších programových značek ve spolkové zemi, ale také začínající značky s nabídkou specifickou pro cílové skupiny. Další ze stanic budou pak schopné nabídnout svým posluchačům i regionální odpojování pro některé oblasti.

„Sasko je od nynějška bez pochyby jednou z předních spolkových zemí, pokud jde o DAB+ – jak z hlediska programů a oblastí distribuce, tak i technického provedení,“ konstatoval jednatel společnosti Divicon Media Franz Coriand a doplnil: „Pro obyvatele Saska, mediální prostředí, projektové manažery a v neposlední řadě pro nás jako poskytovatele služeb a provozovatele platformy je úspěšný start důležitým milníkem z hlediska rozmanitosti."

Čtěte také

Regionální DAB+ multiplex Chemnitz, kanál 8A

  • Chemnitz – Reichenhain; výkon 10 kW
  • Chemnitz – Geyer; výkon 10 kW
  • Schöneck (Vogtland); výkon 10 kW

Regionální DAB+ multiplex Dresden, kanál 7A

  • Löbau – Schafberg; 9 kW
  • Dresden – Wachwitz; 10 kW

Regionální DAB+ multiplex Lipsko, kanál 10A

  • Leipzig/Messegrund; 10 kW

Detaily o programové nabídky multiplexů naleznete zde.

autor: lukpo
Spustit audio

Související