Saský regulátor uvolní další datovou kapacitu v lokálních DAB+ multiplexech

14. březen 2023

Mediální regulátor pro sousední spolkovou zemi Sasko poskytne zájemcům další datovou kapacitu, aby mohlo dojít k rozšíření programové nabídky stávajících tří digitálních rozhlasových multiplexů. K dispozici budou stovky CU jednotek.

O plánovaném záměru rozšířit programovou nabídku sítí píše web RadioWoche.de. „Mediální rada Saského státního úřadu pro sdělovací prostředky (SLM) včera rozhodla o výběrovém řízení na zbývající přenosové kapacity v místních multiplexech DAB v Chemnitzu, Drážďanech a Freibergu,“ napsal portál začátkem března. Digitální sítě ve dvou ze tří měst už jsou spuštěné, samotná saská metropole na ni prozatím stále čeká.

Nejvíce volných jednotek vyhradil sasky mediální regulátor ve Freibergu, Rozhlasová síť pro toto město v současné době obsahuje pouze šest rozhlasových programů. Multiplex na kanálu 10D je možné přijímat i na omezeném území Čech, konkrétně v některých oblastech Ústeckého a Karlovarského kraje. Rozhlasová síť v Chemnitzu v tuto chvíli obsahuje prozatím pět z plánovaných deseti programů, v Drážďanech se má objevit osm stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související