Desítky digitálních rádií pro dalšího, přibližně půl druhého milionu obyvatel Francie

6. srpen 2019

K dispozici je opravdu pestrá programová nabídka všech žánrů – od popu, rocku, R’n’B, hip hopu až po hudbu pro menšiny. Digitalizaci rádia ve Francii podpoří velcí privátní hráči i veřejnoprávní rozhlas.

Digitální rozhlas DAB+ funguje v ostrém provozu v dalším francouzském regionu. Od začátku července mohou desítky nových stanic naladit obyvatelé Nantes a okolí. Tato oblast označovaná jako Loire-Atlantique se nachází na ploše přibližně sedmi tisíc kilometrů čtverečních a žije v ní téměř půl druhého milionu obyvatel. Nejbohatší nabídka je v samotném Nantes, kde je k dispozici 39 stanic, následují La-Roche-sur-Yon a Saint-Nazaire s 26 okruhy.

Jak upozornil portál La Lettre.Pro, k dispozici je opravdu pestrá programová nabídka všech žánrů – od popu, rocku, R’n’B, hip hopu až po hudbu pro menšiny. Jedná se mimo jiné o stanice Alternantes, Euradio, Graffiti Urban Radio, NTI, Jet FM, Prun’, Radio Atlantis FM, SUN, et Radio Fidélité. Digitalizaci rádia ve Francii se rozhodly po dlouhém váhání podpořit jak komerční hráči, tak i veřejnoprávní rozhlas, který bude mít v jednom z celoplošných multiplexů garantováno několik pozic. V případě Loire-Atlantique se ale jedná pouze o místní sítě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související