Dětská televize KiKA spustila novou bezplatnou videotéku, v HD a bez geoblokace

23. srpen 2018

Zájemci z České republiky si mohou pustit řadu dětských pořadů díky distribuci programu přes satelit Astra, případně, pokud jsou v dosahu některého z německých DVB-T2 vysílačů.

Dětský kanál KiKA, který vzniká ve spolupráci německých veřejnoprávních televizí ARD a ZDF, spustil od tohoto týdne zcela novou videotéku pod názvem „KiKA Play“. Zájemci ji prozatím najdou pouze v chytrých televizorech připojených k internetu s podporou funkce HbbTV, od podzimu má být dostupná i klasicky přes webový prohlížeč a jako mobilní aplikace. Na území Čech je program dostupný díky přeshraničnímu přesahu DVB-T a DVB-T2 vysílačů a celoplošně pak na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně.

Nová videotéka je bezplatná, obsah je v rámci ní k dispozici ve vysokém rozlišení a, co je důležité, bez nasazení geoblokace, tedy možnosti sledování pouze na území Německa. Vzhledem k zaměření dětské televize je jasné, jaký bude obsah KiKA Play. Podobně jako v případě českého Déčka má jít i zde o bezpečný a spolehlivý prostor, k němuž se nebudou rodiče muset bát pouštět své děti. „Do budoucna chceme pokračovat v oslovování dětí a rodin skrze značku KiKA, která bude dostupná v rámci všech digitálních platforem,“ uvedl Thomas Bellut, ředitel ZDF.

autor: lukpo
Spustit audio

Související