Deutsche Welle bude pokračovat v arabsko-jazyčném zpravodajství do Evropy

6. leden 2017

Cílem spolupráce DW a SES je podpořit v Evropě informovanost uprchlíků, kteří do ní proudí zejména ze zemí Středního východu.

Arabsko-jazyčné zpravodajství pod hlavičkou Deutsche Welle (DW) bude pokračovat i v letošním roce. Stanice se rozhodla prodloužit distribuční smlouvu se satelitním operátorem SES do prosince 2017. Původní spolupráce zahájena koncem roku 2015 platila po dobu jednoho roku. Arabsko-jazyčné vysílání DW je šířené nekódovaně z družice Astra 1M na pozici 19,2 stupně východně a lze ho bez problémů přijímat v České republice i na Slovensku.

Cílem spolupráce DW a SES je podpořit v Evropě informovanost uprchlíků, kteří do ní proudí zejména ze zemí Středního východu. Němečtí politici tuto iniciativu a prodloužení dohody uvítali. Podobný servis na webu nabízí uprchlíkům i veřejnoprávní televize ARD, a to jak formou on-line zpravodajství tak i videa. „Jsme rádi, že můžeme pokračovat v naší spolupráci s Deutsche Welle a nadále přispívat k tomuto vysílání,“ konstatoval Norbert Hölzle, výkonný ředitel společnosti SES v Německu, a doplnil: „Tato aktivita znamená důležitý a chvályhodný příspěvek Deutsche Welle v informovanosti a integraci lidí, kteří k nám přišli začít nový život.“

autor: lukpo
Spustit audio