Digitální rozhlas DAB+ propaguje v Norsku stanice zaměřená na tamní pop

10. únor 2017

Stanice nebude hrát písničky výhradně v norštině, ale ve vysílání se může objevit i angličtina. Podmínkou ale pochopitelně je, aby daný interpret byl z Norska.

Jako dobrý propagátor digitálního rádia ve standardu DAB+ začala v Norsku fungovat nová rozhlasová stanice Radio Norsk Pop. Digitální program, který není možné naladit analogově v pásmu VKV, ale pouze pomocí DAB+ přijímačů, se orientuje, jak již název napovídá, na norskou populární hudbu. Stanice je šířena celoplošně a do nabídky jednoho z celoplošných multiplexů byla zařazena na konci loňského roku. K dispozici je také on-line.

Stanice nebude hrát písničky výhradně v norštině, ale ve vysílání se může objevit i angličtina. Podmínkou ale pochopitelně je, aby daný interpret byl z Norska. Stanice bude fungovat v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Jak uvedl web Dagbladet, ve vysílání se počítá i s rozhovory s tamními umělci a interprety. Prozovatelem Radia Norsk Pop je nadnárodní skupina Bauer Media. Ta je oblasti digitálního rozhlasu aktivní nejen ve Skandinávii, ale například také ve Velké Británii.

autor: lukpo
Spustit audio