Digitální rozhlasová stanice Hlas Prahy plánuje spustit vysílání v následujících dnech

15. leden 2021

Nové digitální rádio Hlas Prahy bude vysílat v DAB+ multiplexech operátorů RTI cz a Teleko digital. V současné době jeho provozovatel dokončuje distribuční cestu pro signál. Stanice bude pokrývat dění v hlavním města a středních Čechách.

V následujících dnech plánuje digitální rozhlasová stanice Hlas Prahy spustit své vysílání. Naší redakci to potvrdil generální ředitel Praha TV Přemysl Svora. Nová stanice plánuje využít distribuce prostřednictvím DAB+ multiplexů operátorů RTI cz a Teleko digital. Svora nebyl schopen říci, zdali se vysílání spustí hned v pondělí 18. ledna. Záleží to podle něho na technických záležitostech, které jsou v současné době v řešení, s oběma operátory se zároveň finalizuje i distribuční smlouva. V síti ČRa DAB+ program dostupný nebude.

Hlas Prahy plánuje využít možností, které mu DAB+ vysílání přináší, tedy včetně doplňkových služeb jako je slideshow. Vzhledem k tomu, že technologie je ale pro vysílatele nová, musí se s ní nejprve seznámit. Hlas Prahy bude cílit na informace z hlavního města a středních Čech. Od ostatních komerčních rádií se bude lišit především podílem mluveného slova. Projekt určený primárně pro posluchače starší 40 let bude propagovat skrze kanály, které má vysílatel k dispozici, tedy televize, on-line i platformy partnerů (regionálnítelevize).

autor: lukpo
Spustit audio

Související