Rozhlasová stanice Hlas Prahy chce podpořit rozvoj DAB+ v Česku, bude jednat s operátory RTI cz a Teleko digital

10. prosinec 2020

Nová metropolitní stanice Hlas Prahy má využít existujícího týmu Praha TV a nabídnout informace a zpravodajství pro obyvatele hlavního města a středních Čech. Mluvené slovo plánuje doplnit hudbou z osmdesátých a devadesátých let.

Společnost Praha TV, která stojí za stejnojmennou metropolitní televizí, plánuje rozšířit své portfolio o rozhlasovou stanici Hlas Prahy. Potřebné oprávnění získal provozovatel na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo tento týden. Podle Přemysla Svory, generálního ředitele Praha TV, má být nová stanice zaměřená na dění v hlavním městě a středních Čechách. Půjde o zpravodajsko-informační rádio. Zahájení vysílání je předběžně naplánováno na druhou polovinu ledna 2021.

Zatímco ČRo Plus a Rádio Z se věnují celosvětovému a celorepublikovému dění, Hlas Prahy bude metropolitní. Cílovou skupinou mají být posluchači starší 30 let. Ve vysílání využije stanice dosavadních redaktorů a moderátorů Praha TV. Mluvené slovo bude doplněné hudbou zejména osmdesátých a devadesátých let. Co se týká distribuce, stanice má na stole jednání s operátory RTI cz a Teleko digital, kteří ji mohou nabídnout v určité míře i regionalizaci. Novým projektem chce provozovatel Praha TV podpořit rozvoj DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související