Digitální Seejay Radio zařadilo do vysílání blok věnovaný fenoménu K-pop

26. listopad 2018

Podle provozovatele stanice má v České republice a na Slovensku „jihokorejský pop“ velkou základnu fanoušků zejména u lidí ve věku do 30 let. Právě na ty chce nový blok cílit.

Digitální rozhlasová stanice Seejay Radio, která vysílá ve standardu DAB+ prostřednictvím multiplexu příbramské společnosti Teleko, rozšířila svůj program o pořad věnovaný fenoménu takzvaného K-popu. Dvouhodinový blok K-pop Time běžící pravidelně v neděli od 18 hodin nabídne novinky z jihokorejské scény, pohled do hitparád nebo komunikaci s posluchači prostřednictvím interaktivních platforem. K-pop si získal podporu zejména v zahraničí, vedení Seejay Radia však očekává, že o něj bude zájem i v České republice.

„K-pop má v České republice a na Slovensku silnou komunitu fanoušků ve věku do 30 let, které fascinuje hudba, image, videoklipy i pořady, které se každým týdnem sledují po celém světě. Je zde třeba vyzvednout interprety jako je PSY a tento rok i skupinu BTS, jenž poprvé vyhrála oficiální americkou Billboard Chart,“ uvedl Svatopluk Janík, provozně obchodní manažer a hudební dramaturg stanice. Ve spolupráci s jihokorejskými partnery plánuje Seejay Radio pořádat v ČR i na Slovensku klubové akce zaměřené na tento žánr.

autor: lukpo
Spustit audio

Související