Digitální sportovní rádio chystají i Němci, objeví se v druhém celoplošném DAB+ multiplexu

9. listopad 2020

Rozhlasová stanice zaměřená na sport a mluvené slovo má odstartovat na německém trhu v příštím roce. Stejný záměr má i Český rozhlas, který speciální digitální okruh bude šířit v multiplexu ČRo DAB+. Ten v současné době pokrývá už 95 procent populace.

Společnost Antenne Deutschland rozšíří podobně jako Český rozhlas nabídku svých digitálních stanic o okruh zaměřený speciálně na sport, který doplní mluvené slovo. S odvoláním na zástupce firmy o tom informoval portál Teltarif.de. Nová digitální stanice má odstartovat v příštím roce a půjde de facto o nástupce dnes již neexistujícího rádia 90elf, které bylo v uplynulých letech součástí rozhlasové sítě DR Deutschland. Poté, co provozovatel ztratil vysílací práva pro fotbalovou Budesligu, rozhodl se ukončit svou činnost.

Konkrétní podoba tohoto vysílání ale prozatím není známa. V současné době je držitelem práv pro rozhlasové vysílání Bundesligy v Německu veřejnoprávní ARD. Inspirací pro novou stanici by mohl být například specializovaný program talkSPORT, který mohou naladit v rámci platformy DAB obyvatelé Velké Británie. Tuzemský Radiožurnál Sport má naplánovaný předběžný start na květen příštího roku. Zahájení vysílání pochopitelně může ovlivnit ještě vývoj okolo pandemie koronaviru, která ruší či odkládá řadu velkých událostí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související