Digitální standard, o kterém se v Česku zatím nehovoří. DVB-I už má svou speciální webovou stránku

1. září 2021

O technologii DVB-I zatím není v České republice slyšet, protože zatím nedošlo k jejímu nasazení a čas ukáže, zdali se tak v budoucnu vůbec stane. Standard, který do televizních tunerů přináší online prostředí, představil svou webovou stránku.

Koncem minulého týdne upozornilo konsorcium DVB na vytvoření nového webového portálu, který přináší informace o televizním standardu DVB-I. Vzhledem k tomu, že tato technologie je prozatím pomyslným benjamínkem, je třeba ji veřejnosti lépe představit. Jde přitom o standard, který má do budoucna velký potenciál. V samotném záhlaví webu se o něm píše jako o možnosti, která propojí živé lineární vysílání s prostředím internetu.

O tom, zdali se DVB-I uchytí, rozhodne trh a zákazníci. V minulosti jsme byli několikrát svědky toho, že technologie nakonec skončila ve slepé uličce. Ukázkovým příkladem je standard DVB-H využívaný v minulosti pro mobilní televizi, který upadl do zapomnění s nástupem zvyšující se rychlosti mobilních sítí a streamovaného videa. Možnosti a praktické využití technologie DVB-I představuje speciální portál https://dvb-i.tv/.

autor: lukpo
Spustit audio

Související