Digitální tunery v nových vozech dostaly od německých politiků definitivně zelenou

13. listopad 2019

Němečtí politici se postarali o implementaci digitálních tunerů do základní výbavy každého nového vozu. Jde o nařízení Evropského parlamentu z konce roku 2018.

Vlády jednotlivých německých spolkových zemí se dohodly na implementaci evropské směrnice týkající se nutnosti instalace digitálních tunerů do automobilů již v základní výbavě. Tato povinnost začne platit od konce letošního roku a bude zanesena do německé legislativy. Organizace Digitalradio Deutschland chápe tento krok jako důležitý milník pro spotřebitele, posluchače i další vývoj DAB+ v sousedním Německu. Návrh zákona již 17. října schválil Bundestag.

„Spoléháme se na digitální rádio DAB+. Jeho kvalita a rozšíření distribuce je jasná ve všech oblastech včetně venkova. Skutečnost, že se podařilo zakotvit normu digitálního vysílání v zákoně o telekomunikacích, je důležitá pro rozšíření dostupnosti koncových zařízení schopných dekódovat DAB+. Zákonodárci dodrželi doporučení rady a digitální rozhlasová zařízení se stanou povinnou součástí základní výbavy každého nového vozu,“ uvedla Heike Raabová, tajemnice pro sdělovací prostředky Státního kancléřství Porýni-Falc.

autor: lukpo
Spustit audio

Související