Digitalradio Österreich vítá důležitý krok ke startu DAB+ rádia v Rakousku

25. leden 2017

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ má začít fungovat v Rakousku v roce 2018 a pokrýt okolo 50 % populace, v následujících třech letech se má zvýšit zásah na 75 %.

Wolfgang Struber, místopředseda Digitalradio Österreich, iniciativy, která sdružuje vysílatele a další subjekty angažující se v Rakousku v této technologii, uvítal zahájení výběrové řízení na obsazení kapacity prvního rozhlasového DAB+ multiplexu u našich jižních sousedů. „Je to důležitý inovativní krok pro budoucnosti rozhlasového vysílání. Tento krok přinese větší rozmanitost a inovaci pro rádio a většinu rakouského obyvatelstva,“ konstatoval Struber.

Digitální rozhlas DAB+ je podle zástupců Digitalradio Österreich jedinečnou příležitostí, která může tomuto typu média zajistit budoucnost. Výkonný ředitel Gernot Fischer doplnil, že DAB+ je technologií, která může udržet stávající analogový rozhlas na nohou. Ruku v ruce jde i budoucí spuštění mobilní sítí označovaných jako 5G. Z rozhlasové branže již v různých zemích v posledních několika měsících zaznělo, že budoucnost rádia je hybridní. Digitální rozhlasové vysílání DAB+ má začít fungovat v Rakousku v roce 2018 a pokrýt okolo 50 % populace, v následujících třech letech se má zvýšit zásah na 75 %.

autor: lukpo
Spustit audio