Discovery ponechává své bezplatné německé kanály na satelitu Astra

23. prosinec 2016

„Jsme velmi rádi, že Discovery Networks Germany spoléhá na nás jako svého preferovaného partnera v oblasti služeb a distribuce,“ uvedli zástupci SES.

Společnost Discovery Networks bude pro šíření svých kanálů využívat nadále satelitů Astra na pozici 19,2 stupně východně. Distribuční smlouva mezi společnostmi Discovery Networks Germany a SES se týká konkrétně nekódovaných stanic DMAX, TLC, Eurosport 1 a DMAX Austria ve standardním rozlišení a DMAX HD, TLC HD a Eurosport 1 HD, jejichž signál je kryptován a v České republice a na Slovensku tím pádem legálně nedostupný.

„Jsme velmi rádi, že Discovery Networks Germany spoléhá na nás jako svého preferovaného partnera v oblasti služeb a distribuce a rozhodla se prodloužit smlouvy pro SD a HD na dlouhodobější bázi," uvedl Christoph Mühleib, viceprezident pro prodej a marketing SES v Německu, Rakousku a Švýcarsku. „Discovery se může spolehnout na paralelní vysílání svých kanálů v SD a HD minimálně do roku 2021, a optimalizovat tak svůj technický dosah na německém trhu,“ doplnil Mühleib. Discovery bude využívat pro distribuci novou multimediální platformu MX1 360.

autor: lukpo
Spustit audio