Diskuse o spuštění celozemské komerční DAB+ sítě v Bavorsku proběhnou v následujících měsících

11. srpen 2021

Bavorský mediální regulátor BLM povede do konce letošního roku diskuse s komerčními vysílateli, kteří by měli zájem obsadit novou privátní síť na platformě DAB+. Informace o možném vzniku tohoto multiplexu se objevily v německých médiích již v lednu.

Začátkem ledna informoval portál Teltarif o vyhlášení tzv. Veřejné výzvy, která se týkala toho, zdali by vůbec vznik takové sítě měl význam. Tato fáze již byla ukončena. Podle webu Dehnmedia nyní proběhnou s jednotlivými vysílateli rozhovory na toto téma. Definitivní rozhodnutí o vzniku celozemského privátního DAB+ multiplexu však učiněno nebylo. Jasno by mělo být v tomto směru do konce letošního roku.

Obecně se předpokládá, že nová síť by využívala kanál 10D, který byl v minulosti vyhrazen pro soukromé rozhlasové stanice. Ty se později rozdělily do jednotlivých regionálních sítí Niederbayern, Oberfranken, Oberbayern/Schwaben a dalších. V Bavorsku v současné době funguje jeden celozemský multiplex Bayern, který je složen ze stanic veřejnoprávního rozhlasu a obsahuje i privátní program Antenne Bayern.

autor: lukpo
Spustit audio

Související