Disney staví silnou konkurenci Netflixu, firma potvrdila globální expanzi a oznámila detaily

12. duben 2019

Nová streamingová služba se má dostat i do České republiky. Nabídne na jednom místě tituly od studií Disney, Pixar nebo dokumentární pořady National Geographic.

Společnost Walt Disney spustí 12. listopadu svou očekávanou on-line službu Disney+. Jako první se jí dočkají zájemci ve Spojených státech, v průběhu následujících dvou let má expandovat i do dalších regionů (úvodní stránka české verze už funguje řadu měsíců). Disney+ zpřístupní na jednom místě za cenu 6.99 dolaru/měsíc, v přepočtu tedy necelých 160 korun, knihovny Disney, Pixaru, Star Wars, Marvel Studios a National Geographic. Dalšími taháky bude například komplet seriálu Simpsonovi nebo tituly 20th Century Fox.

Walt Disney nemá v oblasti streamingových služeb malé cíle a chce se stát v této kategorii jedničkou. O tom svědčí i fakt, že jeho obsah cílí na široké spektrum publika, z něhož si vybere opravdu každý. Kromě již známých titulů bude hned v prvním roce k dispozici předplatitelům 25 nových sérií a 10 originálních filmů, dokumentů a speciálů. Ze světa hrdinů Avengers půjde o The Falcon a The Winter Soldier, WandaVision (Elizabeth Olsen a Paul Bettany) nebo Marvel’s What If, což bude první animovaný seriál Marvel Studios. 

Ze studia Walt Disney se mohou diváci těšit na dokumentární seriál Into the Unknown: Making Frozen 2, Pixar pak dodá novinku Forky Asks a Question ze světa Příběhu hraček. Půjde o krátký animovaný seriál, který doplní Lamp Life o lampě, symbolu tohoto legendárního animačního studia. Z novinkových titulů National Geographic je možné jmenovat The World According to Jeff Goldblum zaměřený na svět vědy a objevů nebo cyklus Magic of the Animal Kingdom, který zavede diváky do světa Disneyho zvířecí říše.

V rámci Disney knihovny byl oznámen filmový titul oblíbených postaviček Phineas a Ferb s pracovním názvem The Phineas a Ferb Movie. Tato novinka doplní již dříve oznámené tituly, jako je The Mandalorian ze světa Hvězdných válek, nová řada seriálu Star Wars: Klonové války nebo Muzikál ze střední: Muzikál a Loki o populární postavě ze světa Avengers, kterou opět ztvární Tom Hiddleston. V době zahájení fungování služby má být k dispozici více než 7.500 epizod televizních seriálů a 500 filmů včetně kinohitů z letošního roku, jako je Captain Marvel.

Aby mohla nová služba Disney+ co nejlépe konkurovat podobným službám, klíčová pro ni bude pochopitelně dostupnost. na širokém spektru mobilních zařízeních a televizorech připojených k internetu. Disney+ se dostane například i do herních konzolí nebo streamingových přehrávačů médií. Dobrou zprávou je také skutečnost, že řada titulů má být dostupná ve 4K rozlišení a s vysokým dynamickým rozsahem (HDR). To již nabízí konkurenční Netflix, naopak HBO GO s ním prozatím nedisponuje. Velké množství obsahu bude k dispozici pro offline sledování.

autor: lukpo
Spustit audio

Související