Do bavorských DAB+ multiplexů míří Radio Fantasy a církevní stanice z Mnichova

2. květen 2022

Bavorský mediální regulátor BLM udělil koncem března licence pro volnou kapacitu v tamních DAB+ multiplexech rozhlasovým stanicím Radio Fantasy a Münchner Kirchenradio. První z programů se objeví v sítí Allgäu-Donau-Iller na kanálu 8B, druhá v balíčku Oberland-Südostoberbayern na kanálu 7A.

Bavorské rozhlasové sítě zažily v uplynulých týdnech další programové změny a k menším úpravám dochází prakticky trvale v průběhu času. Multiplexy, které aktuálně čeká rozšíření, fungovaly donedávna pod jiným označením. Rozhlasová síť Allgäu-Donau-Iller nesla identifikaci Allgäu, nabídka Oberland-Südostoberbayern byla označovaná jako Voralpenland. Nová identifikace souvisí s postupným rozšířením obou multiplexů do dalších oblastí.

Mediální regulátor informoval, že Radio Fantasy přispěje do tamního éteru hudebním mixem aktuálních hitů a novinkových písní zaměřených na základní cílovou skupinu posluchačů ve věku 14 až 39 let. Zprávy z regionu přinášejí informace z politiky, školství, zábavy i kultury. Ve střednědobém horizontu jsou pro oblast Allgäu plánována samostatná lokální okna. Münchner Kirchenradio pak přinese církevní program bez reklam se zaměřením na region.

autor: lukpo
Spustit audio

Související