Do celoplošného vysílání DAB+ v Rakousku vstupuje stanice Antenne Österreich

1. červen 2021

Nová rozhlasová stanice Antenne Österreich je od pondělí 31. května k naladění v rakouském celoplošném rozhlasovém multiplexu DAB+ Austria. V současné době je v této síti k dispozici čtrnáct programů.

V letošním roce jde po zařazení nových programů Welle 1 a Arabella HOT o třetí rozšíření rakouské celoplošné sítě. Antenne Österreich zprostředkuje dění v celém Rakousku, hudebně se zaměří zejména na novější hity. Čtenáři portálu Digitální rádio naši redakci upozornili, že ve vysílání zaslechli umělce, jako jsou Imagine Dragons, Rihanna, Ava Max, Lady Gaga ale také Bruce Springsteen, Robbie Williams nebo Falco.

Jak si všimli němečtí posluchači, v ranních hodinách se objevil na vlnách Antenne Österreich programový blok známý z vysílání Antenne Salzburg, který byl opatřen i staničními znělkami. Novému programu je rakouském multiplexu vyhrazen datový tok 72 kbps, standardně je použito kódování HE-AAC, verze 1. Novou stanici provozuje majitel zpravodajské stanice oe24TV, která je k dispozici v nekódovaném režimu na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související