Rakouská stanice Welle 1 oficiálně vstoupila do multiplexu DAB+ Austria

20. leden 2021

Díky digitální platformě DAB+ rozšiřuje rakouská stanice Welle 1 významně svou dostupnost. Majitelé přijímačů na území České republiky ji naladí všude tam, kde je k dispozici přeshraniční zásah vysílačů tamní celoplošné sítě.

Rakouská rozhlasová stanice Welle 1 je od začátku tohoto týdne oficiálně součástí digitální sítě DAB+ Austria. Vstup na tuto platformu potvrdil vysílatel na sociální síti Facebook. „Se startem hudebního programu Welle 1 na DAB+ jdeme za hranice dostupnosti našeho pozemního vysílání. Nyní si můžete užít poslech v čisté DAB+ kvalitě po celém Rakousku a 24/7,“ uvedl tým rádia na sociální síti. Sídlo stanice je ve spolkové zemi Salcbursko, na samotném okraji města Salzburg, v jižní části Wals-Himmelreich.

Welle 1 ve své vlastní charakteristice uvádí, že nenabízí v celé vysílací síti stejný program. V rámci živého programu je možné kromě verze Salzburg najít i mutace Graz, Linz, Kärnten (Korutany) a také Österreich (Rakousko). Právě poslední zmiňované verze je k dispozici i v celoplošné distribuci DAB+. Na internetu si ji mohou zájemci pustit ve vysoké zvukové kvalitě 256 kbps (formát MP3). Welle 1 si zakládá na přímém kontaktu s posluchačem. Zájemci mohou zkoušet posílat své reporty na e-mail redaktion@welle1.at.

autor: lukpo
Spustit audio

Související