Do Česka a na Slovensko expanduje streamingová služba F1 TV pro milovníky formule 1

9. březen 2021

V České republice a u našich východních sousedů dnes začala oficiálně fungovat streamingová služba F1 TV. Ve verzi F1 Pro se mohou zájemci těšit na pokrytí živých přenosů pro všechny GP, předplatitelé si budou moci sami během závodů přepínat pohledy kamer a k dispozici je i bohatý on-line archiv. V klasickém lineárním vysílání nabízí přenosy kanály Sport 1 a Sport 2, internetová F1 TV je nelokalizovaná.

Službu bude možné získat buďto na bázi měsíčního předplatného za 5,99 eur, necelých 160 korun, nebo roční poplatek 49,99 eur, tedy okolo 1300 korun. Při příležitosti zahájení letošní sezóny formule 1 se pak mohou uživatelé těšit na zcela novou verzi přepracovaného prostředí F1 TV. Ta bude disponovat vyšší obrazovou kvalitou – rozlišení 1080p při 50 snímcích za sekundu, možností odeslání obsahu do televizoru, přepínání jednotlivých kanálů apod. V konečné fázi vývoje jsou aplikace pro Apple TV, Android TV a Amazon Fire TV.

V současné době je služba k dispozici kromě on-line prostředí také pro mobilní telefony iPhone, systém Android a streamovací centra Roku a Chromecast. Kromě závodů formule 1 a bohatého archivu najdou předplatitelé na nové platformě i záznamy formule 2, formule 3 a Porsche Supercup. V rámci živého vysílání budou pochopitelně k dispozici i standardní funkce, jako je zastavení a přetáčení přenosu, případně pohyb na časové ose. Práva pro klasické televizní vysílání v ČR a na Slovensku drží placené kanály Sport 1 a Sport 2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související