Do DAB+ ve Vídni plánuje vstoupit dolnorakouská stanice Musikwelle

11. únor 2021

Rozhlasová stanice Musikwelle vidí vstup do DAB+ multiplexu pro rakouské hlavní město jako zcela logickou volbu. Posluchači se mohou těšit na rakouské a německé šlágry, obecně půjde o hity z období šedesátých až devadesátých let 20. století.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ ve Vídni by měla od 1. května rozšířit nová stanice Musikwelle. Všiml si toho portál Satellifax. Motto stanice zní: „Classic Hits und Super Oldies“, tedy „Klasické hity a perfektní oldies“. Vyplývá z něho tedy, že program bude určený primárně pro starší posluchače, kteří zavzpomínají na nejlepší skladby uplynulých dekád, a to zejména z domácí scény. Stanici je už možné naladit na internetu, a to přímo na domovské stránce https://www.musikwelle.com/. Pořady jsou k dispozici také jako podcasty.

Musikwelle se charakterizuje jako hnací motor Dolního Rakouska. Zájemci zde mohou slyšet hudbu mezi šedesátými a devadesátými lety minulého století. Co se týká zpravodajství, stanice se zaměřuje zejména na oblasti Weinviertel, Waldviertel, Mostviertel, Wienerwald a Wachau. Kromě informací z Dolního Rakouska pochopitelně nechybí ani servis z ostatních regionů, a to nejdůležitější ze světa. Dopravní informace se týkají kromě doposud pokryté oblasti také Vídně, takže volba pro vstup do DAB+ v hlavním městě je zcela logická.

autor: lukpo
Spustit audio

Související