Rozhlasová stanice Lounge.fm rozšířila programovou nabídku DAB+ sítě CityMUX Wien II

4. leden 2021

Obyvatelé Vídně a okolí si mohou naladit nový program věnovaný relaxačním žánrům. Lounge.fm zasáhne na kanálu 11C signálem i část Moravy. Stanice je k dispozici také na internetu.

Nabídku digitální rozhlasové sítě CityMUX Wien II určenou pro hlavní město Rakouska rozšířila stanice Lounge.fm. Tematický program, který se věnuje výhradně relaxační hudbě a žánrům jako jsou lounge, chillout či dream pop, má v multiplexu vyhrazen prozatím pouze datový tok 40 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Jde tak o stanici s touto nejnižší hodnotou v celé síti. Většina programů vysílá v multiplexu s  tokem 72 kbps, vysokou hodnotou bitrate má naopak Technikum City se 120 kbps. Stojí za ním provozovatel sítě.

Provozovatel Lounge.fm uvedl, že stanice je sice dostupná pouze pro obyvatele Vídně, nicméně digitální vysílání DAB+ si může v tuto chvíli naladit už 83 % rakouské populace. Bohatou programovou nabídku mají k dispozici nejen obyvatelé hlavního města, ale také alpského města Bregenz, které zároveň slouží i pro šíření signálu německých a švýcarských programů. Multiplex CityMUX Wien II je možné naladit z vysílače DC Tower 1 s udávaným výkonem 13 kW. Částečně je možné tuto digitální síť zachytit i na území Moravy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související