Do konce letošního roku bude v provozu 165 vysílačů multiplexu DR Deutschland

21. červenec 2023

Spuštění signálu multiplexu DR Deutschland v pěti nových lokalitách naplánoval pro letošní rok telekomunikační operátor Media Broadcast. Z pohledu čtenářů našeho webu je jistě nejzajímavější saská oblast Zwickau, dále půjde o Bad Kreuznach v Porýní-Falci, Hornisgrinde a Mainhardt v Bádensku-Württembersku a Merchingen v Sársko.

Stefan Raue, ředitel rozhlasového domu Deutschlandradio, k tomu uvádí: „Rozhlasový příjem budoucnosti je digitální. Čísla FM klesají, zatímco počet uživatelů DAB+ stále stoupá. Distribuce přes DAB+ je výrazně levnější, energeticky úspornější a nabízí posluchačům četné doplňkové funkce. Závazek Deutschlandradia k dalšímu rozšiřování sítě znamená, že naše informační a kulturní nabídky budou volně přístupné mnoha lidem po celé zemi a bez dalších nákladů na streamování.“

Do konce letošního roku bude mít celostátní síť vysílačů multiplexu DR Deutschland v provozu celkem 165 lokalit, čímž se počet obyvatel, kteří mohou indoor (uvnitř budov) přijímat 13 programů s teleskopickou anténou, zvýší na zhruba 75,4 milionu. To odpovídá téměř 91 procentům populace. Plošné pokrytí pro mobilní příjem se do konce roku 2023 zvýší na více než 97 procent, pokrytí dálnic je již v tuto chvíli přes 99 procent a odpovídá prakticky kompletnímu pokrytí obyvatelstva.

autor: lukpo
Spustit audio

Související