Dokumentární kanál KinoSvět nasazuje v testu hybridní vysílání HbbTV

10. květen 2016

Aktuálně lze například využít aplikace s informacemi o připravovaných novinkách ve vysílání našich televizních stanic CS film a Horor film.

Dokumentární stanice KinoSvět bude další televizí, která začne využívat hybridní vysílání označované zkratkou HbbTV. Technologie bude k dispozici v rámci pozemního vysílání, tedy v multiplexu 4 a Regionální síti 7, a také na satelitní pozici 23,5 stupně východně, družice Astra 3B. Přístup k HbbTV KinaSvět budou mít všichni majitelé přijímačů s funkcí HbbTV (Smart TV a set-top-boxy) připojené k internetu. Kromě zmíněné stanice v současné době technologii využívá také Česká televize, FTV Prima a Óčko. Nasazení HbbTV lze v budoucnu očekávat i u mediální skupiny Nova.

„Aktuálně lze například využít aplikace s informacemi o připravovaných novinkách ve vysílání našich televizních stanic CS film a Horor film i aplikace s informacemi o našem knižním portálu a e-shopu CS knihy a o portálu Digiport. Nicméně už nyní plánujeme zásadní rozšíření našeho HbbTV o další videa tak, aby byla služba pro uživatele dostatečně atraktivní a měl zájem do ní vstupovat i pro komerční informace,“ upřesnil obsah zkušebního provozu Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, a doplnil: „V tomto směru počítám s další těsnou spoluprací s mediálním zastupitelstvím Atmedia, na jehož dvou letošních úspěšných HbbTV reklamních kampaních jsme se už podíleli.“

autor: lukpo
Spustit audio