Dokumentární kanál Travelxp 4K je konečně dostupný pro operátory v češtině

10. září 2018

Stanice v tomto rozlišení zatím v nabídce žádné tuzemské nebo slovenské služby nefiguruje, to by se ale do budoucna mělo změnit.

Dokumentární kanál Travelxp, respektive jeho verze v ultra vysokém rozlišení, je od dnešního dne operátorům v České republice a na Slovensku dostupná v češtině. V uplynulých dnech mohly pozorní satelitní diváci zaznamenat připojení odpovídající jazykové stopy na družici Hotbird, aktuálně se nevysílá. Travelxp 4K zatím není k dispozici v nabídce žádného operátora, jeho HD verzi však šíří například satelitní operátor Skylink, Slovak Telekom nebo T-Mobile.

„Jsme rádi, že jako první přinášíme v České republice i na Slovensku plnohodnotnou tematickou cestovatelskou stanici v kvalitě 4K, která je navíc dostupná v češtině," uvedl pro Digitální rádio Jozef Pipek, výkonný ředitel společnosti IFC Media, která je distributorem kanálů Travelxp HD a Travelxp 4K na obou trzích bývalé federace. Travelxp přináší lifestylové a cestovatelské magazíny a de facto vychází z původního modelu konkurenční stanice Travel Channel. Ve vysílání se objevují pořady z téměř padesáti zemí světa.

autor: lukpo
Spustit audio

Související