Dokumentární stanice Crime&Investigation rozšířila dostupnost, do nabídky ji zařadila Nej.cz

16. březen 2022

Tuzemský operátor Nej.cz zařadil v uplynulých dnech do své programové nabídky dokumentární stanici Crime&Investigation. Stanice je k dispozici ve standardním rozlišení obrazu s kreditovou hodnotou jedna. Tematický program se věnuje výhradně žánru krimi, jeho přímým konkurentem je kanál ID od Discovery.

Stanice Crime&Investigation už je na tuzemském trhu placené televize dobře etablovaná a ve svých nabídkách ji má celá řada hráčů. Jedním z problémů této placené televize je skutečnost, že pro náš trh neexistuje její verze ve vysokém rozlišení obrazu. Všichni operátoři bez výjimky tak tuto stanici šíří pouze ve standardní kvalitě, která už však vzhledem k vybavenosti domácností velkými zobrazovači neodpovídá potřebám roku 2022.

Provozovatel programu je společnost A&E Television Networks, která pro tuzemské operátory poskytuje také stanice History a H2 (History 2). Oba programy jsou k dispozici ve vysokém rozlišení, druhému ovšem chybí jakákoliv lokalizace, byť se o ní v minulosti hovořilo. Z důvodu její absence program před několika lety vyřadila z nabídky O2 TV. Stanice ID, kterou provozuje jako přímého konkurenta Discovery, v HD vysílá již delší dobu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související