Dorazte na Den otevřených dveří ČRo Plzeň a zjistěte, co je DAB rádio

6. květen 2016

Český rozhlas Plzeň vysílá v systému DAB+ od 2. května 2013. Naladit ho můžete v Plzni, Jihočeském i Karlovarském kraji a v Praze.

V rámci Dne otevřených dveří v Českém rozhlase Plzeň se představí i digitální rozhlas DAB/DAB+. Akce se koná v sobotu 7. května od 10 do 14 hodin v budově Českého rozhlasu Plzeň. Dozvíte se podrobnosti o digitálním rozhlase DAB, můžete si vyzkoušet rozhlasové přijímače, jejich nové možnosti a hlavně si poslechnete digitální rozhlas na vlastní uši. Jak uvedl provozní ředitel telekomunikačního operátora RTI cz Roman Kropáček, tato akce se koná pravidelně každý rok a vždy je o ní velký zájem.

Český rozhlas Plzeň vysílá v systému DAB+ od 2. května 2013. Naladit ho můžete v Plzni (kanál LM / 10A), Jihočeském kraji (kanál LD / 5D), Karlovarském kraji (kanál LJ) a v Praze (kanál LD). Spolu se západočeským studiem je v multiplexu zmíněného operátora k dispozici také Český rozhlas České Budějovice. RTI cz je jedinou firmou tohoto typu, kde můžete obě zmíněné stanice naladit ve standardu DAB+. Celoplošné a čistě digitální stanice veřejnoprávního média jsou dostupné dále u operátora Teleko, Českých Radiokomunikací a v multiplexu „ČRo DAB Praha“ (vysílač Žižkov – kanál 12C, 20 kW).

autor: lukpo
Spustit audio