Dosavadní podoba distribuce kanálu FunBox 4K v DVB-T2 i na satelitu brzo skončí

3. říjen 2016

Vedle lineárního kanálu se má rozšiřovat i působnost aplikace určené pro set-top-boxy, IP zařízení a hardware typu Amazon Fire nebo Roku.

Distribuce kanálu FunBox 4K v podobě, v jaké ji diváci doposud znali, brzo skončí. Za chystanými změnami stojí překlopení stanice z demo režimu do ostrého provozu. FunBox 4K již ukončil šíření v DVB-T2 multiplexu společnosti Towercom z vysílače Bratislava – Kamzík, stejný krok lze očekávat i u pražského Žižkova, kde je stanice součástí digitální sítě fungující na kanálu 50. Vyřazení stanice by mělo proběhnout v horizontu týdnů.

FunBox 4K je na satelitu Hotbird, pozice 13 stupňů východně, šířen prozatím v režimu free-to-air (FTA), tedy nekódovaně. I tento stav by se měl ale v dohledné době změnit. SPI International, který je provozovatelem kanálu, počítá s jeho rozšiřováním k dalším operátorům, jež budou schopni distribuci Ultra HD signálu zajistit. Vedle lineárního kanálu se má rozšiřovat i působnost aplikace určené pro set-top-boxy, IP zařízení a hardware typu Amazon Fire nebo Roku.

autor: lukpo
Spustit audio