DRadio Wissen rozšíří nabídku digitálního rozhlasu v Jižním Tyrolsku

26. leden 2017

Stanice operuje hned na několika internetových službách, kromě Facebooku, Twitteru a Google+ například i na Spotify, Soundcloud nebo iTunes.

Nabídku digitálního rozhlasu DAB+ v Jižním Tyrolsku (Südtirol – Alto Adige) nacházejícím se na severu Itálie rozšíří od konce ledna německá rozhlasová stanice DRadio Wissen. Vyplývá to z oficiální pozvánky na tiskovou konferenci zveřejněnou na webových stránkách autonomní oblasti Bolzano. DRadio Wissen je třetí rozhlasovou stanicí z rodiny Deutschlandradio.

DRadio Wissen začalo fungovat v lednu 2010. Letos je to tedy sedm let od jeho vzniku. Stanice sází především na to, že nevysílá žádnou reklamu a rozhovory se zajímavými osobnostmi kombinuje s hudbou. DRadio Wissen je určeno zejména mladším posluchačům. To je i důvodem, proč operuje na několika internetových službách – kromě Facebooku, Twitteru a Google+ například i na Spotify, Soundcloud nebo iTunes. Do Čech zasahuje signál této stanice díky přeshraničnímu zásahu celoplošného DAB+ multiplexu z Německa na kanálu 5C.

autor: lukpo
Spustit audio