Druhý německý celoplošný DAB+ multiplex odstartuje letos na podzim, slibuje operátor Media Broadcast

1. duben 2019

Nová síť má nabídnout prostor až pro šestnáct rozhlasových stanic. Zkušební provoz multiplexu má začít pří příležitosti nadcházejícího berlínského veletrhu IFA.

Druhá německá celoplošná digitální rozhlasová síť odstartuje ještě v letošním roce. V pátek to ve společné tiskové zprávě oznámily společnosti Absolut Digital a Media Broadcast, které vytvořily za tímto účelem platformu Antenne Deutschland. Firmy uvádějí, že novou rozhlasovou síť se podaří spustit po vleklém sporu s jedním z neúspěšných kandidátů na operátora tohoto multiplexu. Antenne Deutschland konstatuje, že nyní je již cesta k dalšímu rozšíření pestré programové nabídky volná.

Zkušební vysílání nového multiplexu má být zahájeno při příležitosti konání nadcházejícího ročníku technologického veletrhu IFA, a to v době od 6. do 11. září. Kanál na jakém bude nová síť vysílat a rozsah, v jakém v prvotní fázi odstartuje, prozatím v tuto chvíli zůstává utajen. Nová rozhlasová síť má nabídnout prostor až pro šestnáct rozhlasových stanic. Antenne Deutschland již zahájila jednání s prvními zájemci, na základě nichž již v tuto chvíli konstatuje, že nebude možné všechny uspokojit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související